close
News

De unieke DeWitt Academia Skeleton en Twenty-8-Eight Skeleton Tourbillon

Tijd voor wat wiskunde. Voor het handmatig gewikkelde DeWitt Academia Skeleton koos Jérôme de Witt een zeer complexe wiskundige structuur. Het systeem voor de gangreserve-indicator is gebaseerd op het satellietprincipe dat hij eerder gebruikte in de Tourbillon Différentiel, een model dat tijdens de Grand Prix de l’Horlogerie de Genève 2005 een innovatieprijs won.

De gangreserve wordt op 1 uur weergegeven met behulp van een pijl die op een constant draaiend differentieel is geplaatst. Door gebruik te maken van twee verende lopen is de gangreserve van het uurwerk maar liefst 100 uur. Het volgende hoogtepunt van deze exclusieve creatie is te zien om 7 uur, waar een secondewijzer elke 30 seconden druk van richting verandert, dankzij een ontkoppelend versnellingssysteem. Vergelijk het met ruitenwissers. De secondewijzer veegt eerst de tijd weg in de ene richting en vervolgens in de tegenovergestelde richting. Er zijn 263 componenten nodig om alles te laten werken zoals het hoort, gehuisvest in een nieuwe Academia-behuizing met een diameter van 42,5 mm. Ondanks de grote hoeveelheid technologie aan boord slaagde DeWitt erin om de hoogte tot 10,3 mm te beperken.

Ook geskeletteerd maar niet zo technisch complex is de Twenty-8-Eight Skeleton Tourbillon. Pomp en omstandigheid met een technische basis. Die basis wordt gevormd door de langzaam tikkende beweging van de DW8028s – 18.000 trillingen per uur kan een koninklijk constant tempo worden genoemd, hoewel Jérôme de Witt het eerder keizerlijk noemt, aangezien hij een afstammeling is van Napoleon Bonaparte. Het echappement van dit gedistingeerde handopwinduurwerk staat onder een hoek van 44 graden en heeft een gangreserve van 72 uur. De skeletarchitectuur kan robuust worden genoemd en deze stijl is meer geschikt voor de opvallende behuizing van 43 mm en 48 imperiale pilaren die deze DeWitt direct herkenbaar maken uit duizenden. De kast heeft een bescheiden hoogte van slechts 10,78 mm, maar het horloge zal moeilijk over het hoofd te zien zijn. Naast de onderscheidende ontwerpdetails trekken ook de 36 baguette-geslepen diamanten op de lunette gegarandeerd de aandacht. Prijzen voor beide geskeletteerde creaties op aanvraag.

Voor meer informatie, zie dewitt.ch

 

Tags : DeWitt
Lex Stolk

The author Lex Stolk

Lex Stolk studied Journalism in Utrecht and it was during his time as a student he developed a passion for mechanical watches. He has spent his entire career in the publishing industry working for a wide range of publications before entering the watch world professionally seven years ago. His work for several watch publications made it possible for him to combine his love for both watches and magazines.