close

Er zijn enkele complicaties die Rolex nooit zal maken, maar de fans zouden het echt willen. Franck Muller heeft ooit een Rolex omgebouwd met een eeuwigdurende kalender, een horloge dat om de pols van Jay-Z zit, en nu creëerde Label Noir een Rolex met een tourbillon!

 

Rolex Tourbillon

Hoewel het een kwestie van smaak is om dit als het beste ooit of heiligschennend te beschouwen, kan niet worden ontkend dat Label Noir grondig werk heeft geleverd. Het horloge is gebaseerd op een gewone stalen Milgauss aangedreven door Rolex-kaliber 3131. Om de tourbillon te kunnen integreren, heeft Label Noir 51 componenten verwijderd, 94 nieuwe toegevoegd en twee gewijzigd. Ze wijzigden ook de frequentie van de beweging, van 4 hertz naar 3 hertz. De tourbillon zelf maakt niet alleen een volledige draai per minuut, maar is ook van het vliegende type, wat inhoudt dat de voorkant niet wordt vastgehouden door een brug.

Indrukwekkend is dat Label Noir niets aan de kast hoefde te veranderen om het aangepaste uurwerk te laten passen. Hoewel ze de wijzerplaat en wijzers hebben aangepast en het stalen horloge ook een zwarte coating hebben gegeven, is het aan de eigenaar om te bepalen hoe ver hij/zij wil gaan. Ze worden op bestelling gemaakt, waardoor veel configuraties mogelijk zijn, en de productietijd is drie maanden.

Voor meer informatie, kijk zeker niet op rolex.com

Tags : RolexRolex tourbillon
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.