close
News

Carl F Bucherer opent zijn eerste boetiek in Luzern (en lanceert Manero Peripheral Boutique Edition)

Met de opening van een exclusieve boetiek in Luzern eert Carl F Bucherer zijn band met de plek waar het allemaal begon in 1888. Hier durfde de Zwitserse ondernemer Carl Friedrich Bucherer te dromen en opende hij zijn eerste speciaalzaak voor horloges en sieraden. Nu, met enorm succes over de hele wereld, heeft het gelijknamige bedrijf zijn merkidentiteit opnieuw gedefinieerd en een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn illustere 130-jarige geschiedenis.

Lees ook: Carl F Bucherer eindelijk ook te koop in Nederland

Carl F Bucherer is een van de weinige overgebleven Zwitserse horlogefabrikanten in familiebezit, met een uitgebreid netwerk van distributiepartners over de hele wereld. Na de opening van zijn Shanghai-boetiek heeft het gerenommeerde horlogemerk een eerbetoon gebracht aan zijn erfgoed door een exclusieve boetiek te openen in Luzern, waar het bedrijf werd opgericht.

Met zijn nieuwste boetiek biedt de Zwitserse horlogefabrikant bezoekers een nieuwe manier om de wereld van Carl F Bucherer te ervaren. Het interieur straalt ingetogen luxe uit, geaccentueerd door de gouden elementen van het merklogo, gelanceerd in 2016, en de onderscheidende merkimago die ook het kosmopolitische karakter van de stad Luzern weerspiegelt. De nieuwe merkidentiteit onderstreept de ambitie van het bedrijf om te blijven groeien en tegelijkertijd het profiel van Luzern als kosmopolitische bestemming te vergroten.

Een familiesaga

Jörg G. Bucherer, vertegenwoordiger van de derde generatie van de Bucherer-familie aan het roer van het bedrijf, woonde de opening van de boetiek bij: “Het vervult me met trots en vreugde om de erfenis van mijn familie over de hele wereld voort te zetten en tegelijkertijd dat te eren hetzelfde erfgoed hier thuis. Li Bingbing, Global Brand Ambassador van Carl F Bucherer, reisde naar Luzern voor de inauguratie en bracht een week door om de stad te leren kennen en te genieten van de regio. De beroemde Chinese actrice, die speelde in Hollywood-kaskrakers zoals Transformers en Resident Evil, gaf een bijzonder glamoureuze noot aan de procedure.

De nieuwe boetiek is gevestigd in een van de historische gebouwen van Luzern en voor slechts één nacht werd de traditionele gevel omgetoverd tot een verticaal podium voor de openingsceremonie. Het gebouw was gedrapeerd in gouden gordijnen, zodat het aan het zicht onttrokken was, totdat een groep muzikanten, eveneens achter de gordijnen op het balkon, de openingstonen van een klassieke partituur begon te spelen. De toenemende fanfare van de muzikanten was het teken om de gordijnen terug te trekken en de Carl F Bucherer boetiek in al zijn glorie te onthullen.

Carl F Bucherer limited-edition uurwerk

carl-f-bucherer-lucerne-boutique-07Ter gelegenheid van de opening van de boetiek werd een exclusief uurwerk gelanceerd: de Carl F Bucherer Manero Peripheral Boutique Edition, speciaal gemaakt ter ere van het evenement. Dit uurwerk is beperkt tot 188 modellen en wordt aangedreven door het interne CFB A2050-kaliber. Het vertegenwoordigt de traditionele kunst van het horlogemaken en de toewijding van het merk om zijn erfgoed te omarmen. Een bijzonder opvallend kenmerk is de perifere rotor in prachtig blauw, gezien door de transparante achterkant van het horloge. Dit levendige hoogtepunt vormt een aanvulling op de zorgvuldig vervaardigde blauw-gegalvaniseerde wijzerplaat met een sunburst-afwerking, die het glinsterende water van het Vierwoudstrekenmeer weerspiegelt.

Voor meer informatie, zie carl-f-bucherer.com

Tags : Carl F. BuchererLuzernZwitserse horloges
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.