close
NewsNieuws

Cool as ice: BR 01 Cyber Skull Sapphire Ice Blue

Kan het nog cooler? De BR 01 Cyber Skull Sapphire Ice Blue van Bell & Ross valt op in verfrissend ijsblauw, maar achter de spottende glimlach van de schedel toont het uurwerk met automaton zich in al zijn transparantie.

De BR 01 Cyber Skull Sapphire Ice Blue is het nieuwste lid in de BR 01 Cyber Skull-collectie van Bell & Ross. Die schedel zorgt niet alleen voor de verrassend coole uitstraling, maar heeft in de kunst en de horlogerie ook een betekenis. Het schedelmotief staat voor het filosofische thema van ijdelheid, geassocieerd met het verstrijken van de tijd, het leven en de dood. Voor Bell & Ross is de schedel ook een eerbetoon aan de special forces waarvoor het instrument watches maakt. De wortels van de skull gaan namelijk terug tot de tijd van de Vikingen of piraten tot aan de hedendaagse elite-troepen die van het schedelmotief hun embleem gemaakt om ongeluk af te weren. Met zijn resoluut gedurfde en moderne design heeft Bell & Ross er een van zijn talismannen van gemaakt.

BELL & ROSS TOONT LEF MET BLAUW

Als durf een kleur zou moeten hebben, dan zou het wat Bell & Ross betreft zeker blauw zijn. De betekenis van de kleur blauw is door de eeuwen heen verschillende keren veranderd. In moderne tijden is het een symbool geworden van de natuur en zuiverheid. Voor een nieuwe uitzonderlijke uitvoering is deze frisse ijsblauwe tint, een gedurfde en ongebruikelijke kleur in de horlogerie, gekozen om het centrale deel van de wijzerplaat te versieren. Zorgvuldig gemaakt van gegalvaniseerd messing en blauw PVD toont de BR 01 Cyber Skull Sapphire Ice Blue zijn ware gezicht.

TRANSPARANT

Om alle fascinerende kracht van de schedel tot uitdrukking te brengen, heeft Bell & Ross ervoor gekozen om hem in een kast van 45 millimeter te plaatsen, die waterdicht tot dertig meter en volledig transparant is, inclusief de achterkant. Deze kast is gemaakt van saffier, een hightech composietmateriaal dat bijna net zo hard en krasbestendig is als diamant. Transparantie is ook een manier om de hedendaagse knowhow van het maken van horloges bloot te leggen. Om de algehele look perfect consistent te maken om de pols, heeft Bell & Ross het horloge uitgerust met een doorschijnende zachte siliconen band, die wordt gesloten door een gepolijste en gesatineerde stalen gesp.

In zijn volledig doorschijnende kast onthult de BR 01 Cyber Skull Sapphire Ice Blue een verfijnd uurwerk met automaton die het onderste deel van de kaak activeert. De schedel komt glimlachend tot leven door het handopgewonden mechanische kaliber BR-CAL.209 met een gangreserve van 48 uur en een frequentie van 28.800 trillingen per uur. Horlogeliefhebbers zullen de gerhodineerde bruggen en de talrijke opengewerkte of geskeletteerde componenten beslist kunnen waarderen.

Van de BR 01 Cyber Skull Sapphire Ice Blue worden slechts 25 stuks gemaakt voor een prijs van € 120.000,-

Tags : Bell & Ross
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.