close
NewsNieuws

De Longines Spirit Zulu Time: een moderne legende

Longines Spirit Zulu Time

Longines ondersteunt al sinds begin twintigste eeuw avonturiers die de wereld willen ontdekken. Een horloge met GMT-functie is daarbij meer dan handig. Voor hedendaagse avonturiers, of voor degenen die gewoon graag verre reizen maken, is er nu de Longines Spirit Zulu Time 39mm.

Al bijna een eeuw vergezelt Longines ontdekkingsreizigers, wetenschappers en avonturiers tijdens hun epische avonturen. Het merk ontwikkelde hiervoor onder meer de voorloper van de nieuwe Longines Spirit Zulu Time 39mm. De oorsprong en naam van het horloge zijn afkomstig van het eerste Longines polshorloge met twee tijdzones dat in 1925 werd vervaardigd en waarop de Zulu vlag op de wijzerplaat was afgebeeld. Zulu verwijst naar de letter ‘Z’ die de universele tijd aangeeft voor piloten en leden van het leger.

LONGINES SPIRIT ZULU TIME

Anno 2023 heeft Longines een nieuwe interpretatie aangekondigd van de Longines Spirit Zulu Time, die in 2022 in de Longines Spirit-collectie debuteerde. Met zijn roestvrij stalen kast van 39 millimeter is het nieuwe horloge een perfecte aanvulling op zijn grotere broer. Het draagcomfort wordt verder vergroot door de discrete afmetingen: van lug tot lug meet het 21 millimeter en de kast is slechts 13,5 millimeter dik.

Het aflezen en instellen van de GMT-tijd is eenvoudig, want de uurwijzer kan onafhankelijk van de GMT-indicator worden ingesteld. Extra tijdzones worden afgelezen met behulp van een 24-uurswijzer en de bidirectionele draaibare lunette, eveneens met een schaalverdeling over 24 uur. Het uurwerk is uiterst nauwkeurig met een gangreserve van 72 uur en is chronometer-gecertificeerd door het COSC.

VIER VARIANTEN

De nieuwe Longines Spirit Zulu Time-modellen zijn verkrijgbaar in vier varianten. Drie daarvan hebben een edelstalen kast en een lunette met een gekleurd keramisch inzetstuk in zwart, groen of blauw. Ze hebben een wijzerplaat in matzwart, gezandstraald antraciet of sunray blauw. Hierin bevindt zich op 6 uur het datumvenster. Deze variant wordt gecombineerd met een stalen band of een bruine of blauwe leren band.

Het hoogtepunt van de Longines Spirit Zulu Time collectie gaat voor goud. Deze uitvoering heeft een opvallende 18K geelgouden bi-directionele draaiende lunette en kroon. Met een chocoladebruine keramische insert met een vergulde GMT track is de esthetische aantrekkingskracht net zo indrukwekkend als de prestaties. Op een antraciet gezandstraalde wijzerplaat heeft het datumvenster aangename beige cijfers, terwijl de wijzers en Arabische cijfers zijn gecoat met Super-LumiNova old radium, wat het vintage gevoel versterkt. De gouden Longines Spirit Zulu Time wordt gepresenteerd op een verwisselbare roestvrijstalen band, een verwisselbare NATO-band in een bruine kleur of een verwisselbare bruine lederen band met contrasterende crèmekleurige stiksels.

KALIBER L844.4

De Longines Spirit Zulu Time in 39 millimeter is perfect gepositioneerd op het kruispunt van traditionele horlogerie en innovatie. Het Longines-kaliber L844.4 met een siliconen balansveer drijft de tijdzoneweergave aan. Het merk heeft ook twee uurwerkonderdelen vernieuwd die, net als de siliconen balansveer, gemaakt zijn van een anti-magnetisch materiaal. Dit betekent dat het horloge is bestand tegen magnetisme volgens de ISO764-norm. Met een gegarandeerde weerstand tegen velden van 600 tot 800 gauss worden de prestaties niet beïnvloed door de vele magnetische velden die een steeds groter deel uitmaken van ons dagelijks leven.

 

Tags : Longines
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.