close
NewsNieuws

De MeisterSinger Perigraph zoekt twee maal de zon op

De zomer zit er alweer bijna op, maar MeisterSinger brengt met twee speciale edities van de Perigraph een verfrissende zomergroet. Met kastdiameters van 38 en 43 milli-meter combineert MeisterSinger een helderblauwe wijzerplaat met een zonnig gele band.

De Perigraph van MeisterSinger is een horloge dat zich inmiddels een icoon mag noemen. Het horloge met een open datumschijf bestaat sinds 2008 en toont nog altijd geen tekenen van slijtage. De Perigraph heeft dan ook veel liefhebbers en daarvan waren er veel die eenzelfde verzoek bij MeisterSinger neerlegden. Kon het model met een kastdiameter van 43 millimeter niet ook in een iets kleinere uitvoering worden gemaakt? MeisterSinger besloot aan dit ver-zoek te voldoen en bracht in het voorjaar van 2023 de Perigraph in het kleinere formaat van 38 millimeter. Die stap krijgt nu een vervolg met twee zomerse uitvoeringen in twee verschil-lende maten.

MEISTERSINGER PERIGRAPH

MeisterSinger maakt de zomer van 2023 onvergetelijk met twee zomerse edities van de Peri-graph. Elk daarvan is een gelimiteerde oplage van honderd stuks. Bij deze zomeredities zien we veel zonnig gele accenten zoals de tijd- en datumaanduiding en het driehoekje dat de da-tum aanwijst. Deze springen in het oog op de glinsterende blauwe wijzerplaat met daaraan een stevige vintage leren band in eveneens geel. Voor wie dit wat al te zonnig wordt, kan deze worden vervangen door andere leren of Milanese banden.

GELIJKENISSEN EN VERSCHILLEN

Naast de kenmerkende blauwe en gele kleur hebben de beide uitvoeringen van de Perigraph nog meer met elkaar gemeen. Natuurlijk geven beiden de tijd aan met slechts een enkele wij-zer zoals we dat van MeisterSinger kennen. Beiden hebben een stalen kast, een saffierglas, een waterdichtheid tot vijftig meter en een zesvoudig geschroefde zichtbodem met de opdruk ‘One of 100’.

Een verschil is er ook en dat heeft met de grootte te maken. De Perigraph van 38 millimeter is uitgerust met het automatische Sellita SW 300 kaliber met een gangreserve van 42 uur. De grotere uitvoering van 43 millimeter draagt het automatische Sellita SW 200 uurwerk met een gangreserve van 38 uur.

Beide zonnige uitvoeringen van de gelimiteerde Perigraph kosten € 2.190,-

Tags : MeisterSinger
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.