close
NewsNieuws

De nieuwe kleurrijke Junghans Meister fein: vrouwelijk, maar nooit soft

De Meister-collectie van Junghans behoort al sinds de jaren 1930 tot een van de meest geliefde van het huis. De collectie bestaat uit klassieke horloges met een smalle ronde bezel, smalle wijzers en indexen, sportieve chronoscopen, worldtimers en de elegante Meister fein modellen.

Kleurrijk klassiek

Deze laatste hebben een kleurrijke aanvulling gekregen. De nieuwe Meister fein Automatic modellen van Junghans trekken de aandacht in de opvallende kleurcombinaties petrol & poolblauw, mos & appelgroen en braam & roze. Afhankelijk van hoe het licht erop valt, glinstert de koepelvormige sunburst-wijzerplaat in verschillende tinten. Extra elegant worden de horloges wanneer het licht valt op de acht horizontaal geplaatste diamanten op 12 uur. De smalle, tot het bezel doorgetrokken uurmarkeringen zorgen samen met het eveneens verticaal geplaatste logo op zes uur voor een uitgebalanceerd evenwicht en een moderne uitstraling.

De nieuwe Junghans Meister fein: verfijnd, vrouwelijk én krachtig

Of je nu de petrol & arctic blue, moss green & apple green of blackberry & pink Junghans Meister fein draagt, de wijzerplaten en de lederen armbanden van dit trio vormen een opvallend, maar bijzonder harmonieus geheel. Wie naast de vrolijke voorkant ook het uurwerk van het 39,5 millimeter brede horloge wil bewonderen, hoeft dankzij een display in het kastdeksel het horloge slechts om te draaien. Verfijnd, vrouwelijk én krachtig: deze nieuwe Meister fein Automatic horloges zijn een kleurrijk statement van moderne elegantie.

Made in Germany

Al ruim anderhalve eeuw zijn Junghans horloges een belofte van kwaliteit. Na een bewogen geschiedenis en sinds een nieuwe start in 2009 levert het merk hoogwaardige “Made in Germany” horloges. Technologische expertise, trouw blijven aan de eigen designcodes en klassiek vakmanschap, zorgen ervoor dat Junghans horloges door alle tijden heen een statement van smaak en eigenheid zijn gebleven.

Ruim anderhalve eeuw vooruitstrevend

De basis van het huidige Junghans werd gelegd in 1861 door Erhard Junghans die in Schramberg in het Duitse Zwarte Woud een bedrijf begon dat aanvankelijk alleen horlogeonderdelen produceerde. Na vijf jaar kwamen ook de eerste Junghans uurwerken op de markt. Na de dood van de oprichter nam diens echtgenote Luise Junghans de leiding over. Later opgevolgd door zonen Erhard en Arthur, die onder de naam Gebrüder Junghans AG in 1890 ook het 8-puntige ster-logo ontwikkelde.

In 1903 was Junghans ‘s werelds grootste horlogefabrikant met een jaarlijkse productie van meer dan drie miljoen horloges. Het merk bracht in 1986 een van ‘s werelds eerste commerciële radio gestuurde horloges uit. In 1990 gevolgd door de digitale MEGA 1990, ‘s werelds eerste radiografisch bestuurbare polshorloge. In 2006 werd het merk Erhard Junghans geïntroduceerd, dat niet veel later alweer faillissement moest aanvragen. Dit werd voorkomen door Dr. Hans-Jochem Steim en zijn zoon Hannes. Zij namen het bedrijf over en gaven het de naam ‘Uhrenfabrik Junghans GmbH & Co. KG’. Vandaag de dag worden Junghans horloges nog altijd ontwikkeld op dezelfde locatie als waar oprichter Erhard Junghans ooit het bedrijf begon.

Tags : Junghans
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.