close
NewsNieuws

Dit is de st.Ariadne van Ace Jewelers en Christiaan van der Klaauw

Ace Jewelers en Christiaan van der Klaauw hebben de handen ineengeslagen. En dat heeft een schitterend en gelimiteerd horloge opgeleverd: de stAriadne.

De samenwerking tussen de juwelier en het horlogemerk is met recht bijzonder te noemen. Als sjabloon voor de creatie werd het Christiaan van der Klaauw-model Ariadne gekozen.

Elk horloge wordt op maat gemaakt voor de klant en dat is heel bijzonder. De klant kiest zelf uit een Nederlandse of Engelse kalenderschijf en mag ook zelf een nummer van 1 tot 50 kiezen. De gravures op de rotor van het uurwerk, worden tevens met de hand gedaan door meestergraveur Jochen Benzinger.

Hoewel de horloges van Christiaan van der Klaauw natuurlijks sterk worden beïnvloed door hemellichamen en astronomie, heeft het merk nog nooit eerder stervormige uurmarkeringen gebruikt. Tot nu. Nu is zo’n ‘Stelline’-wijzerplaat niet nieuw in de horlogewereld. Enkele vroege Rolexen uit de jaren vijftig (zoals de 6062 en 6098) hadden dergelijke wijzerplaten.

“Alon Ben Joseph en ik hebben een langdurige band en hebben aan verschillende andere projecten samengewerkt. Toen ik bij Christiaan van der Klaauw Watches kwam, deelden Team Ace en Alon meteen hun visie met mij en ik stond te popelen om daarmee aan de slag te gaan”, vertelt Pim Koeslag, CEO van Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches. “Bij Christiaan van der Klaauw waren wij gefascineerd door hun concept om het iconische Ariadne-model te personaliseren. Niet alleen door het een stijlvolle make-over te geven met kleuren geïnspireerd op het Amsterdamse stadsbeeld, maar ook door de uurmarkeringen op creatieve wijze te vervangen door sterren. Het is een passend eerbetoon aan de astronomische inspiratie die ons merk definieert.”

Alon Ben Joseph, CEO van Ace Jewelers: “Met deze samenwerking gaat een langgekoesterde droom van mij in vervulling, namelijk het mede-creëren van een Christiaan van der Klaauw-horloge. Sinds mijn eerste ontmoeting als kind, met de heer Van der Klaauw tijdens de horlogebeurs in Bazel in de jaren tachtig, is dit mijn droom. En eindelijk zijn nu de sterren opgelijnd toen mijn vriend Pim Koeslag bij Christiaan van der Klaauw terechtkwam. We zijn zeer trots op het prachtige horloge stAriadne.”

De Ace Jewelers x Christiaan van der Klaauw stAriadne is een zelfopwindend polshorloge met chronograaf, volledige kalender met weergave van de datum, dag en maand én maanfase-indicator. De wijzerplaat van de stAriadne heeft een wijzerplaat in de kleur Fog Grey (mistgrijs) en een matte afwerking. De kast meet 40 mm en is van roestvrijstaal en daarin huist het CVDK7758-kaliber met een gangreserve van 48 uur. De productie van de stAriadne start in het tweede kwartaal van 2024. Er zullen naar schatting vijf horloges per maand worden geproduceerd. De Ace Jewelers x Christiaan van der Klaauw stAriadne is beschikbaar voor pre-order. Prijs: € 9.450 (incl. BTW). Verkrijgbaar via AceJewelers.com en de Ace & Dik boetiek in Amsterdam.

Meer informatie vind je hier.

Meer lezen over Christiaan van der Klaauw doe je hier.

Tags : Ace JewelersChristiaan van der KlaauwstAriadne
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.