close
EBEL Sport Classic Tranquil Blue

De EBEL Sport Classic Lady behoeft eigenlijk geen introductie. Ware het niet dat EBEL opnieuw diverse modellen heeft toegevoegd aan de succesvolle lijn, in de elegante smalle kastmaat van 29 millimeter. Met een wijzerplaat in hemelsblauw is de EBEL Sport Classic Lady Tranquil een speelse, maar altijd elegante verschijning. De naam ‘Tranquil’ betekent ‘rustig’ en is een verwijzing naar het ontspannen gevoel van een rustige zomerdag.

Sportief en elegant

Op het eerste gezicht denk je bij de EBEL Sport Classic Lady Tranquil niet direct aan een sporthorloge. Het tijdloze design oogt verfijnd. De slanke bicolor kast is gemaakt van 18 karaat geelgoud en edelstaal en heeft zowel een geborstelde als gepolijste afwerking. De acht, met diamanten verfijnde indexen maken het horloge bijzonder elegant. De wijzerplaat is gemaakt van blauw parelmoer en doet denken aan mooie wolken die op een zomerse dag voorbij drijven. Het maakt de Sport Classic Lady Tranquil jeugdig en speels.

EBEL Sport Classic Lady Tranquil
 

EBEL Sport Classic Lady Tranquil in twee uitvoeringen

Uiteraard zijn de bekende charismatische stijlkenmerken van de EBEL Sport Classic Lady lijn behouden gebleven. Zoals de zacht glooiende, zeshoekige behuizing met de vijf schroeven. Het horloge is leverbaar met gepolijst bezel (1216596) en als uitvoering met 47 diamanten in de bezel (1216598). Het iconische armbandontwerp met golfvormige schakels maakt duidelijk – in welke uitvoering ook – dat je een EBEL Sport Classic Lady draagt. De wave-armband biedt maximaal draagcomfort en sluit met een klassieke vouwsluiting. Het horloge heeft het betrouwbaar Zwitsers quartz uurwerk ETA E61.031.

Eeuwig jeugdig

EBEL richt zich met de EBEL Sport Classic Lady collectie op de moderne, stijlbewuste vrouw. De horloges worden gedragen als een elegant statement en tonen luxe dankzij hun eersteklas afwerking en verfijnde details. De Ebel Sport Classic collectie is een van de meest succesvolle horlogecollecties van EBEL. De huidige modellen zijn nog altijd geïnspireerd op de originele EBEL Sport Classics uit 1977. Vanaf de oprichting in 1911 hecht EBEL waarde aan zowel design als technische kwaliteit. Dit is te danken aan de grondleggers Eugène Blum en zijn vrouw Alice, waarbij Eugène de techniek op zich nam en Alice regie voerde over het design. Elk jaar brengt EBEL, dat inmiddels tot de Movado Group behoort, nieuwe Sport Classic horloges uit. De hemelsblauwe EBEL Sport Classic Lady Tranquil is opnieuw een geslaagde toevoeging.

EBEL Sport Classic Lady Tranquil

Tags : Ebel
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.