close
NewsNieuws

Ebel zet zich in voor een groenere wereld

Bij Ebel geeft men om het milieu en daarom is het horlogehuis in 2022 een samenwerking aangegaan met Treedom. Ter gelegenheid van World Environment Day op 5 juni heeft Ebel besloten om nog eens 200 bomen in Afrika en Zuid-Amerika te planten, naast de 200 die vorig jaar al werden geplant. Met deze groene geste laat Ebel duidelijk merken toegewijd te zijn aan het vergroenen van onze planeet.

Het planten van bos- en fruitbomen zorgt voor een aanzienlijke vermindering van koolstofemissie. Ook kunnen bossen zich herstellen tot hun natuurlijke staat en het zorgt er tevens voor dat boeren, op lange termijn, een duurzaam levensonderhoud kunnen creëren met de geoogste gewassen. Ook houdt Ebel de resultaten van het groeiende bos nauwkeurig bij. Elke geplante boom wordt gefotografeerd, gecatalogiseerd en geüpload naar het unieke platform van Treedom. Op deze manier is het heel makkelijk om de directe impact van Ebel te volgen.

Toewijding

Het is niet gek dat Ebel zo toegewijd is aan Moeder Natuur. De ontwerpen zijn vaak geïnspireerd op de natuurlijke kleuren en materialen van onze planeet, zoals aarde, mineralen, water, planten en fauna. Speciaal voor World Environment Day op 5 juni lanceert het horlogehuis twee nieuwe ontwerpen. De twee modellen zijn op de natuur geïnspireerde versies uit de 1911-collectie van Ebel: de Grande Green voor dames en de Gent Petroleum voor heren. Centraal staat een koele kleur groen, een 1-op-1-verwijzing naar de natuur.

 

 

Twee nieuwe modellen

De Ebel 1911 Grande Green heeft een roestvrijstalen kast met een diameter van 34 mm en een pastelgroene gegalvaniseerde wijzerplaat en een datumvenster op zes uur. Het horloge wordt aangedreven door een kwartsuurwerk en wordt geleverd met een roestvrijstalen schakelarmband met vouwsluiting. Je krijgt er ook een extra stoffen band bij, gemaakt met geüpcycled plastic uit de oceaan. De Ebel 1911 Grande Green is waterbestendig tot 10 bar.
De Ebel 1911 Gent Petroleum heeft een edelstalen kast van 42 mm met een groen matte wijzerplaat met een datumvenster op zes uur. Ook dit model wordt aangedreven door een kwartsuurwerk. Het afwisselen van de roestvrijstalen armband kan ook hier dankzij de extra meegeleverde stoffen band, gemaakt met geüpcycled oceaanplastic. Ook de Ebel 1911 Gent Petroleum is waterbestendig tot 10 bar.

Zien hoe het Ebel-bos groeit? Klik dan hier.
Meer Ebel-nieuws? Klik dan hier.

 

Tags : Ebel
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.