close

Maak vandaag wat tijd voor het mooiste horloge dat je vandaag gaat zien – en wat ons betreft bij deze genomineerd is voor mooiste horloge van 2022: de Glashütte Original SeaQ Chronograph.

Je zou kunnen zeggen dat Glashütte Original niet de aandacht krijgt die het verdient in Nederland. Aan ons zal het echter niet liggen. We dragen dit merk een bijzonder warm hart toe en niet alleen door de knappe designs. Glashütte Original komt met letterlijk elk horloge dat de manufactuur uit komt de belofte van zijn naam na. Tot in de allerkleinste details wordt nagedacht over horlogerie volgens de Glashütte tradities.

De vandaag geïntroduceerde Glashutte Original SeaQ Chronograph is een nieuw model in een collectie die in 2020 gelanceerd werd en gebaseerd werd op een origineel duikhorloge uit Glashütte. In de jaren zestig was Oost-Duitsland nog onder communistisch bewind, dus had de producent nog een andere naam. Indertijd waren alle merken uit Glashütte namelijk samengebracht onder de Glashüttener Uhrenbetrieb (GUB), dus ook merken als A. Lange & Söhne en Mühle.

Lees ook: Glashütte Original Seventies Chronograph: opvallend stijlvol

Glashütte Original is voor het grootste deel een voortzetting van dat bedrijf, al heeft het merk onder de vleugels van de Swatch Group enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Hoewel redelijk van kwaliteit, waren de horloges van GUB namelijk nooit luxe of echt goed. Dat is geheel anders in de huidige collectie, die net als de buren van A. Lange & Söhne deels wordt geproduceerd met onderdelen die in Zwitserland bij de eigenaar gemaakt worden.

Glashütte Original SeaQ Chronograph

Het belangrijkste aan een duikhorloge is uiteraard de waterdichtheid en temperatuurwisselingbestendigheid en dat is keurig in orde: de Glashütte Original SeaQ Chronograph voldoet aan de ISO 6425 en DIN 8306-standaarden.

De kast is 300 meter waterdicht en meet een forse 43,2 millimeter in doorsnee. De kast is gemaakt van staal, maar gouden versies zijn zeker niet uitgesloten. De wijzerplaat – die overigens altijd door Glashütte Original zelf geproduceerd wordt – zijn prachtig diepblauw met witte accenten.

(Maar dit laatste had je natuurlijk zelf al gezien. Zelf word ik altijd krankjorum van die websites die dingen beschrijven die je zelf al ziet en dan doen alsof ze het zelf uitgevonden hebben. Excuus als jij je nu ook zo voelt.)

Kaliber 37-23

Maar het ware nieuws is natuurlijk het feit dat er een choronograaf-uurwerk in die kast gesleuteld is. Het automatische uurwerk Calibre 37-23 combineert maximale weerstand, precisie en gebruiksvriendelijkheid met een gangreserve van meer dan 70 uur. De silicium balansveer biedt een verbeterde weerstand tegen de invloed van bijvoorbeeld magnetische velden en dankzij de constante oscillatie een grotere snelheidsprecisie. Het hele uurwerk is uitvoerig met de hand versierd met grote vaardigheid en gevoeligheid, en kan worden bewonderd door de achterkant van de kast van saffierglas – geenszins een gegeven bij een duikershorloge.

Door dat glazen achterdeksel zie je een werkelijk voortreffelijk afgewerkt uurwerk, met alle decoraties én traditionele elementen zoals je die mag verwachten van dit prachtige huis.

De prijs van de Glashütte Original SeaQ Chronograph is € 14,100.

In Nederland is Glashütte Original te bewonderen in de Tourbillon Boutique in Amsterdam

Ref. 1-37-23-02-81-33

Ref. 1-37-23-02-81-34

Ref. 1-37-23-02-81-36

Ref. 1-37-23-02-81-70

Tags : 1-37-23-02-81-331-37-23-02-81-341-37-23-02-81-361-37-23-02-81-70Glashütte Original SeaQ Chronograph
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.