close
News

Het Ultieme van het Ultieme

Aan superlatieven geen tekort vanuit Londen bij de hernieuwde samenwerking tussen TAG Heuer en Bamford Watch Department. Niet alleen noemt Bamford zichzelf ‘de ultieme hub voor persoonlijke luxe’, ook werkte hij samen met de avant-gardistische Zwitserse horlogemaker aan de ‘ultieme tool watch’.

Nou lijkt het concept van een tool watch haaks te staan op het idee achter luxe, maar die muggenzifterij moeten we maar even aan de kant zetten voor waar het hier daadwerkelijk om gaat: de nieuwe Aquaracer. Want daar valt wel heel veel goeds over te zeggen. Waar Bamford namelijk in geslaagd is, is om dit horloge weer helemaal op de kaart te zetten. Wie aan TAG Heuer denkt, roept natuurlijk al gauw ‘Carrera’ of ‘Monaco’, maar Bamford heeft van het bijna vergeten duikneefje in de collectie van de Zwitsers weer een bijzonder begeerlijk prinsje gemaakt.

Hij heeft het horloge voorzien van een circulaire print op de wijzerplaat en van de secondewijzer heeft hij een soort lollipop gemaakt. Dat heeft hij gedaan in de kleuren oranje-wit, die ook terugkomen op de wijzerplaat en de twee resterende wijzers.

Daarnaast is de kast vervaardigd uit een mat soort titanium, wat de robuuste, ietwat hoekige kast er bijzonder modern en cool uit laat zien. De kast meet dan ook een flinke 43 millimeter en is 300 meter water resistent.

Het horloge wordt aangedreven door het Calibre 5 uurwerk, dat naast de tijd ook de datum aangeeft. Wie er een wil, moet snel zijn (maar ook weer niet supersnel): de productie is gelimiteerd (maar op een ruime 1500 stuks).

0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.