close

Een paar kronen, soms een lunette, mogelijk een pusher. Tot nu toe is keramiek, afgezien van enkele componenten, nooit voldoende beheerst om volledig te worden gebruikt in een Minute Repeater. Tot vandaag. Maak kennis met de Hublot Big Bang Ceramic.

Hublot is de eerste horlogemaker ter wereld die een minute repeater tourbillon volledig in keramiek ontwerpt, produceert en assembleert.

Het merk uit Nyon is daarmee een enorme uitdaging aangegaan. (Al moet gezegd dat Hublot daar wel van houdt). Keramiek is een extreem hard materiaal, zowel om te bewerken als om af te werken. De kleuring van het keramiek vereist een uitzonderlijke precisie bij het bakken om een ​​perfect homogeen resultaat te verkrijgen.

Lees ook: dit presenteerde Hublot tijdens Watches & Wonders 2022

Tot nu toe is het nooit mogelijk geweest om de waterdichtheid van de behuizing te garanderen, vooral door het beweegbare triggerstuk dat de Minute Repeater bedient. Overigens is het ook niet mogelijk geweest om een ​​helder en krachtig geluid te verkrijgen in een behuizing van honderd procent keramiek; het bereiken hiervan is een wereldprimeur.

Lees ook: de Hublot Essential Grey: compromisloos cool

Hublot Big Bang Ceramic: voor Japan!

Een overtreffend uurwerk, dat zeker. Maar goed, de Hublot Big Bang Ceramic is dan ook wel zowel een technische als

decoratieve complicatie.

Maar het horloge heeft ook een gigantisch nadeel. Trouw aan de geschiedenis tussen Hublot en Japan, een land waar haute horlogerie zeer gewaardeerd wordt, zal deze speciale nieuwe Hublot Big Bang Ceramic alleen in Japan verkrijgbaar zijn.

Voor meer informatie, zie hublot.ch

Hublot Square Bang: gewaagd vierkant

Tags : CeramicHublotHublot Big Bang CeramicKeramiekMinute repeater
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.