close
Jacob & Co. Bugatti Chiron tourbillon Blue Sapphire Crystal

Onder de motorkap van de nieuwste exorbitante creatie van de Jacob Co Bugatti tourbillon vinden we een uniek tourbillon-uurwerk.

In 2019 tekenden de autoproducent Bugatti en het horlogemerk Jacob & Co. een meerjarige samenwerking om samen te werken aan wat we alleen maar kunnen omschrijven als ultra-luxe uurwerken. De eerste twee producten, de Twin Turbo Furious en de Epic X Chrono, waren geïnspireerd op de vorm en geest van Bugatti-hyper cars. In 2020 voerden Jacob & Co. en Bugatti de samenwerking nog verder door met de Twin Turbo Furious-collectie en de Bugatti Chiron. Nu gaan merken tot het uiterste. Met een uurwerk dat is ontworpen om het gevoel en het uiterlijk van de iconische Bugatti zestiencilindermotor na te bootsen met de Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal.

Jacob Co Bugatti tourbillon

Voor dit unieke stuk heeft Jacob & Co. samen met Bugatti, bijna een jaar besteed aan het ontwikkelen van wat ze een ‘motor om de pols’ noemen. De strakke tonneau-vormige behuizing is geïnspireerd op de vloeiende lijnen van de inmiddels uitverkochte Chiron hyper car. Maar zoals de naam al aangeeft, gaat de Jacob Co Bugatti tourbillon Chiron Blue Sapphire Crystal-kast nog een stap verder.

Zo is het saffierkristal een kunstwerk op zich. Het materiaal begint als een poeder en de blauwe tint wordt gecreëerd door zeventien metalen elementen aan de mix toe te voegen tijdens een procedure die bekend staat als ‘doping’. Vervolgens wordt het poeder onder extreme temperaturen verhit om één groot stuk ruwe saffier te maken. Deze massa wordt flink bewerkt en vormt uiteindelijk de behuizing.

Lees ook: Deze bizarre Roger Dubuis Excalibur is een ‘wit kunstwerk’

Omdat de kleur de chemische samenstelling van de saffier beïnvloedt, vereist het vormgeven van het stuk een ongelooflijk stabiele en behendige hand. Het meest uitdagende deel van de productie is het laatste deel van het proces: met de hand polijsten. Dit proces, dat naast de kast ook de doorzichtige achterkant, bovenkant en drie kronen omvat, moet op een langzame en delicate manier worden uitgevoerd die ongeveer 120 uur in beslag neemt. Een ware knaller, deze Jacob Co Bugatti tourbillon.

Kaliber JCAM37

In deze enorme behuizing van 57,8 x 44,4 x 21,5 millimeter bevindt zich een volledig operationele recreatie van de iconische Bugatti W16-motor. Elk aspect van het JCAM37 handmatig opgewonden tourbillon-kaliber is zichtbaar. Wanneer het uurwerk wordt geactiveerd, zie je de ‘motor’ tot leven komen met zijn zestien zuigers die pompen en twee turbochargers die draaien. Het JCAM37-mechanisme is opgebouwd met 578 met de hand gedecoreerde en met de hand geassembleerde componenten.

Voor meer info, kijk op jacobandco.com

Bugatti Chiron

 

Tags : Bugatti horlogeJacob & Co.Jacob Co Bugatti tourbillon
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.