close

Goed, het is een kleine update, maar groots in de uitvoering. Want wauw, is deze nieuwe Jaeger-LeCoultre Master Control een schot in de roos? Ja toch?!

Jaeger-LeCoultre noemt zijn Master Control een icoon. Zo ver zouden wij nog niet willen gaan, maar een van de allermooiste horloges van 2022 tot nu toe zouden we dit model zeker wél willen noemen. La Grande Maison brengt de Master Control-collectie namelijk met twee nieuwe nieuwe uitvoeringen met diepblauwe wijzerplaten met een sunray-geborstelde afwerking. Deze nieuwe Jaeger-LeCoultre Master Control Date en Master Control Calendar zijn elegant, hedendaags, subtiel, krachtig en in het geval van de Date zelfs hartstikke unisex.

Jaeger-LeCoultre Master Control

Dit jaar wordt de Master Control dertig jaar. Het model werd in 1992 gelanceerd, was geïnspireerd op horloges uit de jaren vijftig en groeide uit tot een van de pilaren van de collectie. De Master Control markeerde het begin van de 1000 Hours Control-certificering van interne kwaliteitsnormen bij Jaeger-LeCoultre, een systeem dat vervolgens werd geïntegreerd in het volledige assortiment horloges en dat nu symbolisch is voor de mooie horlogemakersbelofte van JLC aan zijn klanten.

Alle essentiële codes van de Master Collection zijn ook te zien in deze nieuwe versies, zoals de combinatie van toegepaste Arabische cijfers met gefacetteerde dartmarkeringen voor de uren, gefacetteerde dauphine-uur- en minutenwijzers. De slanke behuizingsranden geven een open gevoel aan de stalen kast, die met een doorsnee van veertig millimeter ook perfect op maat is.

Lees ook: Jaeger-LeCoultre Master Memovox: geïnspireerde grootsheid

Kaliber 866

Zowel de Master Control Date als de Master Control Calendar worden geleverd met blauwe banden van kalfsleer. Deze banden zijn voorzien van een snelwisselmechanisme, waardoor de drager gemakkelijk kan wisselen tussen verschillende banden voor een andere look.

Binnen deze nieuwe modellen tikken twee automatische uurwerken die Jaeger-LeCoultre (uiteraard) in-huis ontwikkelde en produceerde. Het kaliber 899 van de Master Control Date en het kaliber 866 van de Master Control Calendar hebben beide een gangreserve van zeventig uur, wat bijna drie dagen autonomie oplevert. Elk model is gelimiteerd tot 800 stuks. Het achterdeksel van beide horloges is opengewerkt.

De prijs van de Jaeger-LeCoultre Master Control Date kost iets minder dan 10.000 euro en de kalenderversie kost 13.700 euro.

Referentie: Q4018480 en Q4148480.

Voor meer informatie, zie jaeger-lecoultre.com

Tags : JaegerJaeger-LeCoultreJaeger-LeCoultre MasterJaeger-LeCoultre Master ControlZwitsers horloge
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.