close

Wie van horloges houdt, kan niet om de gebalanceerde en altijd interessante creaties van MeisterSinger heen. De MeisterSinger Primatic is het nieuwste model dat ons hart gestolen heeft.

Het zal je als frequente lezer van 0024 inmiddels zijn opgevallen dat we nogal fan zijn van MeisterSinger. De mechanische horloges van MeisterSinger geven de tijd nauwkeurig en op ongewone wijze aan, met slechts één wijzer.

Deze is langer dan de gebruikelijke uurwijzer bij andere merken en de punt wijst naar de fijne vijf-minutenmarkeringen aan de rand van de wijzerplaat. Net als de eerste mechanische uurwerken tot ver in de 18e eeuw. Hij wijst, zoals MeisterSinger zelf zegt, “letterlijk naar dat ene vluchtige moment in de tijd, onze echte werkelijkheid, en stralen zo een rustig tijdgevoel uit, zoals vele enthousiaste MeisterSinger-dragers zullen beamen.”

Lees ook: 21 jaar MeisterSinger: een les in eigenwijzigheid

De gloednieuwe Primatic is al net zo knap in zijn uitvoering, maar heeft een heel fijne toevoeging: een gangreserve op zes uur.

Net als een brandstofmeter in een voertuig, laat deze wijzer altijd zien hoe vol de “tank” is. Wanneer de wijzer de linkerkant van de schaal bereikt, is het tijd om de beweging een kleine boost te geven door de kroon heen en weer te draaien.

Lees ook: de MeisterSinger Unomat combineert klassieke horlogerie en robuuste stijl

MeisterSinger Primatic: Vertrouwd en toch nieuw

De MeisterSinger-kenner vindt het bekende en het nieuwe in de wijzerplaatkleuren. De variant met de voor MeisterSinger typische ivoortint kon niet ontbreken – net als zijn tegenhanger de zwarte wijzerplaat (hier afgebeeld). Maar de mooiste van allemaal is volgens ons dat krachtige groen (zie bovenstaand). Fris, zomers en tegelijkertijd stijlvol.

Aan de wijzerplaat van de Primatic is tevens een buitenring toegevoegd. Dit geeft het horloge diepte en een bijzonder elegant karakter. Met een diameter van 41,5 millimeter, wat een nieuwe maat is voor MeisterSinger.

Zoals bij de overgrote meerderheid van MeisterSinger-horloges, kan het Zwitserse uurwerk worden bekeken door de transparante glazen achterkant. De Selitta SW270 van de Primatic kan zo ongemerkt een gangreserve opbouwen tot 38 uur.

De prijs in Nederland is € 2.190.

Voor meer informatie: zie meistersinger.com

MeisterSinger Neo: Frisse update voor een zomers horloge

Tags : Duits horlogeHorlogeHorlogesMeisterSingerMeisterSinger Primatic
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.