close
NewsNieuws

MeisterSinger Unomat: klassieke horlogerie in een robuuste stijl

Toen MeisterSinger vorig jaar de Unomat uitbracht, was het een schot in de roos. Modern, mannelijk en toch klassiek zoals verwacht mag worden van het merk uit Münster. Nu komen ze met een logisch vervolg daarop.

Mechanische horloges van MeisterSinger geven de tijd op traditionele wijze: met slechts één wijzer. Deze wijzer is langer en meer taps toelopend dan een conventionele uurwijzer en wijst precies naar de fijne markeringen van vijf minuten op de rand van de wijzerplaat, net als de eerste mechanische uurwerken tot in de achttiende eeuw. Moeilijk om af te lezen? Niet echt, maar wel even wennen.

Al omschrijft MeisterSinger dit zelf iets prozaïscher: “onze horloges wijzen letterlijk naar dat ene vluchtige moment in de tijd, onze ware realiteit, en brengen zo een verstild tijdsbesef over, zoals een groot aantal enthousiaste MeisterSinger-klanten zullen getuigen.”

Aber natürlich, Freunde.

Lees ook: 21 jaar MeisterSinger: een les in eigenwijzigheid

MeisterSinger Unomat

Terug naar dat vrij nieuwe horloge in de collectie dus, dat is gemaakt met een vrij jonge klant in gedachten: “gebouwd om 30 bar druk te weerstaan ​​en met antimagnetische bescherming, is de MeisterSinger Unomat het meest robuuste horloge dat MeisterSinger ooit heeft gemaakt.”

Dat is zeker waar. Daarnaast is het een groot horloge: de stalen kast meet 43 millimeter in doorsnee en is dankzij de amagnetische kast vrij dik. Het uurwerk is namelijk omgeven door lagen zacht ijzer: een huls in de kast wordt aangevuld door de zacht ijzeren wijzerplaat, die anders van messing is gemaakt. Dit uitgebreide ontwerp maakt de beweging ongevoelig voor de alomtegenwoordige straling van mobiele telefoons, elektrische apparaten, magnetische sluitingen en laboratoriumapparatuur.

Daar komt het typische gebolde MeisterSinger-glas bij dat dankzij zijn loep-effect een nog breder panorama om de pols biedt. Het horloge heeft ook -heel trendbewust- een in de kast geïntegreerde stalen band.

Lees ook: de MeisterSinger Pangea krijgt een stijlvolle upgrade

Klassiek – maar anders

MeisterSinger heeft deze modellijn nu aangevuld met twee trendkleuren: middengroen en middenblauw met opgelegde cijferindexen. Dat maakt deze horloges net wat frisser en speelser dan wat we gewend zijn van de no-nonsense vormentaal, de opvallend scherpe naaldvormige wijzer met zijn overhang en de understated vijf-minuten-schaalverdeling op de rand van de wijzerplaat.

Binnenin de MeisterSinger Unomat tikt overigens het automatische Sellita SW 400 uurwerk, dat een gangreserve heeft van 38 uur en een datumaanduiding.
De prijs is € 2.090 in Nederland.

Voor meer informatie, ga naar meistersinger.com/nl

Tags : MeisterSingerMeisterSinger UnomatSellita SW 400
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.