close
NOMOS Tangente Sport neomatik 42 date marine black

NOMOS Glashütte is altijd herkenbaar: het luxe design, de ingetogen en strakke wijzerplaten en natuurlijk de vierkante Tetra-modellen. Maar ook de nieuwe sporthorloges van het Duitse horlogehuis mogen er zijn.

Met hun sporthorloges toont NOMOS Glashütte dat sportieve modellen niet altijd groot en grof hoeven te zijn. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen zijn de horloges van NOMOS niet alleen robuuste allrounders, maar ook slank en elegant om te dragen. Sportmodellen zijn natuurlijk vooral in de zomer erg populair. Deze horloges zijn robuust gebouwd, hebben meestal een bredere bezel, sterk contrasterende lichtgevende cijfers en zijn bijna altijd voorzien van een automatisch kaliber. Ook hebben deze horloges vaak een grotere diameter en gekleurde wijzerplaten.

Variaties

De sporthorloges van NOMOS Glashütte hebben kastdiameters variërend van 36 tot 42 millimeter. De Club Sport neomatik bijvoorbeeld, heeft een kast van 37 millimeter en is verkrijgbaar met een wijzerplaat in Petrol (groen) of Polar (blauw). De gepolijste sunburst-afwerking van de wijzerplaat is een echte eyecatcher. In de kast huist het kaliber DUW 3001 dat slechts 3,2 millimeter dik is. De Club Sport neomatik is er ook in een variant van 42 millimeter en verkrijgbaar in de kleuren zwart en blauw. Deze horloges zijn voorzien van het DUW 6101-kaliber.

NOMOS Club Sport neomatik petrol
 

Robuust

Twee andere sportieve modellen van NOMOS Glashütte, die zeker het vermelden waard zijn, zijn de Tangente Sport neomatik 42 Date: één model heeft een witte wijzerplaat, de andere een zwarte. Deze twee horloges zijn qua grootte wel wat prominenter aanwezig, zij hebben een kast van 42 millimeter. Beide modellen worden aangedreven door het DUW 6101-kaliber. De extra robuuste kast is extra goed bestand tegen krassen, stoten en lekkages. De Tangente Sport neomatik 42 Date is voorzien van een gloednieuwe handgemaakte armband van roestvrijstaal en is voorzien van een elegante vouwsluiting.

Wil je echt op avontuur? Dan is de Ahoi neomatik Atlantic van NOMOS Glashütte jouw partner. Zeer prominent aanwezig zijn de uurmarkeringen, de wijzers en het duidelijk kleurcontrast tussen wijzerplaat en typografie. Het maakt dat dit horloges zeer duidelijke afleesbaar is. Dankzij superluminova kan de tijd ook in het donker en onder water worden afgelezen. Een kroonbeschermer aan beide zijden beschermt deze – en het opwindmechanisme – tegen stoten. De Ahoi neomatik Atlantic is waterdicht tot 200 meter.

Meer informatie? Klik dan hier!
Meer lezen over NOMOS Glashütte? Klik dan hier

 

Tags : Nomos Glashütte
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.