close
NewsNieuws

Amsterdamse juwelier Ace bestrijdt fraude met innovatieve blockchain Origyn Luxury

De Amsterdamse juwelier Alon Ben Joseph van Ace Juweliers heeft een samenwerking aangekondigd met Origyn Luxury. Hiermee hoopt hij ‘een probleem op dat al sinds Bijbelse tijden bestaat’ op te lossen.  

De luxedivisie van de Zwitserse non-profitorganisatie Origyn Foundation zet zich in voor het bewijzen van de authenticiteit en het eigendom van luxegoederen door middel van een unieke biometrische technologie welke is gekoppeld aan digitale certificaten.

Origyn Luxury

Deze certificaten zijn uitgegeven als Utility NFT’s en zijn bevestigd op de blockchain. Ze zullen worden geleverd bij vrijwel elk luxeproduct dat Ace Juweliers verkoopt, zowel in de in de Amsterdamse boutique als online via AceJewelers.com.

De unieke oplossing van Origyn Luxury zorgt ervoor dat het object zelf, net als een vingerafdruk, zijn eigen bewijs van authenticiteit wordt, waardoor de wederverkoop of aankoop van een object in volledige veiligheid wordt vergemakkelijkt, terwijl het wordt beschermd tegen vervalsing.

De certificaten bieden bijkomende opties zoals verzekeringen, traceerbaarheid, en de service voor consumenten om luxeartikelen die reeds in bezit zijn direct te laten certificeren terwijl ze in de winkel wachten.

Lees ook: Een schaamteloze liefdesverklaring aan Longines

Fraude: een probleem uit Bijbelse tijden

Hoewel de meeste nieuw geproduceerde luxegoederen worden verkocht via een netwerk van zorgvuldig geselecteerde geautoriseerde retailers, verwachten de eindconsumenten volledige transparantie en een bewijs van authenticiteit. Alon Ben Joseph, mede-eigenaar van Ace, zegt: “Sinds 1998 ben ik werkzaam in de luxe-industrie als juwelier. Daarnaast ben ik sinds 2000 entrepreneur in de tech-industrie. Ik begreep dan ook meteen dat de Origyn-technologie een gamechanger is. De technologie is gewoon hoognodig in de luxe-industrie. Tot dit jaar was er eenvoudigweg geen papierloze technologie beschikbaar om een fraudebestendig authenticatiesysteem voor luxeproducten te bieden. Origyn lost een probleem op dat al sinds Bijbelse tijden bestaat: het bewijzen van de authenticiteit van fysieke luxevoorwerpen.”

Voor meer informatie, zie origyn.ch

Beluister of bekijk ook de podcast die Alon maakte met Origyn-oprichter Vincent Perriard

Tags : AceAlon Ben JosephOrigyn Luxury
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.