close

SwissKubik, dé musthave voor elke horlogeliefhebber: een watchwinder. Eenieder in het bezit van een automatisch horloge kan eigenlijk niet zonder…

Een horloge is meer dan een accessoire. Het is een verlengstuk van je persoonlijkheid, een bijzonder sieraad, misschien wel een gedenkstuk aan bijvoorbeeld een huwelijk, geboorte of jubileum. En daarom zorg je er met liefde voor en onderhoud jij het zo goed mogelijk. Een serieuze watchwinder is dan een musthave.

Horloges hebben uiteraard meerdere functies dan alleen de tijd aangeven. Ze moeten in het oog springen, goed om de pols voelen en geven je tegelijk misschien wel een positieve boost als je ze draagt. Voor watchwinders geldt hetzelfde. Allereerst moeten ze hun werk goed doen, dat is het belangrijkste. Voorts komt er ook een esthetisch aspect bij. Als je dan toch een watchwinder koopt, waarom dan geen object dat gezien mag worden. Een functioneel designaccessoire, so to speak.

Soorten en maten

Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten en worden gemaakt door tientallen producenten. Zie door die bomen maar eens een bos te vinden. Daarom richten wij de blik op de collectie watchwinders van SwissKubik. Een merk dat wordt aanbevolen door de meest prestigieuze Zwitserse horlogehuizen. Deze iconische kubussen garanderen een lange levensduur voor jouw horloge omdat ze altijd in beweging blijven en dat scheelt weer een hoop kopzorgen. De intelligente kubussen zijn ontworpen, gemaakt en met de hand geassembleerd in Zwitserland. Erg leuk: de behuizing is aan te passen aan jouw individuele voorkeuren.

Stilstand

Om de nauwkeurigheid van een automatische horloge te garanderen en de levensduur te verlengen, moet deze genoeg beweging krijgen. De kubus laat jouw horloges zodoende langzaam ronddraaien. Als je een automatisch horloge niet draagt komt het uiteindelijk stil te staan. En omdat automatische horloges natuurlijk ‘gewoon’ opgewonden worden door ze te dragen, is het logisch dat ze enige vorm van beweging nodig hebben mocht het onverhoopt een keertje een paar dagen niet gedragen worden. Een watchwinder simuleert het dragen van een horloge waardoor de veer in het automatische uurwerk gespannen blijft en het horloge blijft lopen. Je hoeft dan de tijd, datum en andere functies van het horloge niet opnieuw in te stellen.

Ambachtslieden

Omdat stilstand achteruitgang is, probeert SwissKubik hun producten voortdurend te verbeteren. Dit doen zij door samen te werken met de meest ervaren Zwitserse ambachtslieden en, uiteraard, gebruik te maken van de beste materialen. Inmiddels zijn de kubussen aanbeland bij de zesde generatie en zijn de prestaties op het gebied van techniek en betrouwbaarheid alsmaar beter geworden. Om ervoor te zorgen dat het functioneren van jouw horloge nooit in gevaar komt, maken de watchwinders zo’n 1.900 omwentelingen per dag. Dat is 950 omwentelingen in elke richting.

Deze frequentie komt overeen met de meeste automatische horloges op de markt. Maar je kunt het aantal omwentelingen natuurlijk altijd zelf nog aanpassen. Dankzij de uitzonderlijke prestaties van een SwissKubik kan een watchwinder drie jaar lang volledig autonoom werken. Daar wordt gegarandeerd door twee eenvoudige 1,5 volt-alkalinebatterijen. De watchwinders uit de Masterbox-collectie kunnen ook worden gevoed via netstroom en zijn verkrijgbaar in twee maten: klein en normaal. De SwissKubik is volledig Swiss made en dus krijg je drie jaar internationale garantie.

Maatwerk

Elke watchwinder van SwissKubik wordt met de hand geassembleerd. De leveranciers van het bedrijf bevinden zich bovendien nooit verder dan vijftig kilometer van de fabriek. De liefde voor horloges bij zowel SwissKubik als hun leveranciers, zit hen in het bloed. Zodoende zijn alle partijen vanwege hun Zwitserse trots hun altijd zeer gemotiveerd om de beste producten te maken. Respect voor traditie en altijd innoverend te werk willen gaan staat voorop.

SwissKubik-liefhebbers die echt een eigen unieke kubus willen hebben kunnen hun lol op. Er is namelijk een mogelijkheid om jouw eigen kubus te personaliseren. Voeg bijvoorbeeld initialen of een bijzondere datum toe aan jouw ontwerp. Je kunt zelf ook ideeën pitchen voor een unieke eigen kubus. Zodra dit ontwerp door het SwissKubik team is bevestigd, duurt het slechts 72 uur voordat je jouw ‘eigen’ watchwinder in handen hebt. Heb je meerdere bijzondere horloges en wil je deze veilig bewaren, dan kun je zelfs een eigen kluis bestellen. Het merk Kronokeeper, opgericht in 2012, biedt een flink assortiment kluizen aan in verschillende afmetingen, afwerkingen en met allerlei mogelijke indelingen.

Tags : SwissKubik
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.