close

TAG Heuer trakteert Ayrton Senna Formule 1-horlogefans op een automatische versie van een horloge dat voorheen alleen verkrijgbaar was met een quartz uurwerk: de TAG Heuer Formula 1 Senna Edition.

Waarschijnlijk kende je de TAG Heuer Formula 1 al van een van de verschillende varianten die deze modellijn rijk is. Vooral de Max Verstappen-editie is de afgelopen jaren bijzonder populair gebleken.

Hoewel TAG Heuer officieel samenwerkt met Porsche en het Red Bull Formule 1-team, is het Ayrton Senna Formule 1-horloge een onontkombare toevoeging in de collectie. En dat is deze dus.

TAG Heuer Formula 1 Senna

Omdat de Braziliaanse racelegende Ayrton Senna ook TAG Heuer droeg, is het niet meer dan logisch dat ook hij een eigen Formula 1 edition had. Welnu, dat model komt in een bijzonder aardig nieuwe versie. De TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition ziet er hetzelfde uit als de quartz chronograaf, afgezien van de toevoeging ‘Calibre’ 16 net onder de datum op 3 uur op de wijzerplaat

En dat is natuurlijk een verwijzing naar het automatische uurwerk binnenin.

Zie ook: dit is onze TAG Heuer top 3 van Watches & Wonders

Het stalen horloge van 44 mm wordt geleverd op de kenmerkende stalen armband met S-vormige schakels. Deze refereren naar de Link die Ayrton Senna zelf droeg.

TAG Heuer heeft een bijzonder lange historie in de racerij. Dit begon al in het begin van de twintigste eeuw, toen race-auto’s werden uitgerust met chronografen. De echte push kwam echter halverwege die eeuw, toen Jack Heuer zijn eigen invulling eraan gaf. Met de Carrera, de Monaco en het sponsorship van Ferrari – het eerste in de F1 – zorgde hij voor een onlosmakelijke band tussen deze sport en zijn horlogemerk.

Voor meer informatie, zie tagheuer.com

Tags : Formula 1 watchTAG HeuerTAG Heuer Formula 1 Senna Edition
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.