close

Valentijn staat voor liefde en het geven om elkaar. 0024 geeft je de nodige inspiratie om je geliefde te verrassen.


 

Carl F. Bucherer Manero Peripheral

Valentijnsdag voor haar én hem, vindt Carl F. Bucherer. Zij vieren de liefde namelijk met twee bijzondere uitvoeringen van de Manero Peripheral. Twee complementaire modellen die van elkaar lijken te verschillen, maar toch op elkaar lijken en hetzelfde zijn. Met contrasten in kleur, kasten en banden, maar toch zijn ze identiek. Een perfecte symbiose tussen edelstaal, roségoud en zwart: strak, maar ook altijd elegant. Twee zorgvuldig op elkaar afgestemde horloges voor altijd en overal, voor hem en haar.

 


 

SwissKubik

Om de nauwkeurigheid van een automatische horloge te garanderen en de levensduur te verlengen, moet deze genoeg beweging krijgen. Daarom is een watchwinder van SwissKubik essentieel. Als je een automatisch horloge niet draagt komt deze namelijk vaak al na 32 tot 42 uur stil te staan. Eenieder in het bezit van een automatisch horloge kan zodoende niet zonder watchwinder. Deze STARTBOX en MASTERBOX zijn in rood verkrijgbaar: de kleur van de liefde.

 


 

Chanel’s sieraadhorloge

De Première Édition Originale van Chanel is een heruitgave van het allereerste horloge van het huis. Deze creatie is geïnspireerd op de alom bekende designkenmerken uit de beroemde geschiedenis van het Franse huis. De vorm van de kast doet denken aan de dop van Chanel’s N°5 parfumflacon en de met leer doorvlochten schakelband is een knipoog naar de klassieke Chanel handtassen. De zwartgelakte wijzerplaat in combinatie met achttienkaraats geelgoud is een droomcombinatie.

 


 

Longines Mini DolceVita en de jarige Conquest

De Mini DolceVita van Longines is een elegant, klassiek en tegelijk actueel en tijdloos kunstwerk. Dit model heeft een rechthoekige roestvrijstalen kast en is versierd met maar liefst 38 IF-VVS Top Wesselton-diamanten. Binnen huist het zeer nauwkeurige L178 quartz-uurwerk. Er zijn meerdere tinten te kiezen en onze voorkeur voor Valentijnsdag gaat uit naar dit model met een wijzerplaat in de kleur bloesemroze. De alligatorleren band is er in dezelfde fraaie kleur voor een perfecte match.

Longines’ Conquest-collectie viert in 2024 zijn 70ste verjaardag. Zodoende is er een herinterpretatie van het model uit de jaren 50 gelanceerd: de geweldige Conquest Heritage Central Power Reserve. Zoals de naam al doet vermoeden staat de gangreserve centraal: letterlijk en figuurlijk. Want de gangreserve wordt perfect in het midden van de wijzerplaat (verkrijgbaar in zwart, antraciet of champagne) weergegeven op twee centrale roterende schijven.

 


 

Roze meets Khaki

Wow: kijk eens naar de wijzerplaat van de Hamilton Jazzmaster Skeleton Automatic 36mm. Roze én geskeletteerd! Zodoende wordt ons een blik gegund op de schoonheid en techniek van het automatische H-10-S-uurwerk binnenin de roestvrijstalen kast van 36 mm. Het uurwerk heeft bovendien een gangreserve van liefst 80 uur. De subtiele paarse leren band is een perfecte aanvulling op het zachtroze van de wijzerplaat.

Daartegenover staat Hamilton’s stoere Khaki Aviation Pilot Auto. Dit horloge is speciaal ontworpen voor luchtvaartliefhebbers. De roestvrijstalen kast, met een roségouden PVD-coating, meet 36mm en daarin huist het H-10 automatische uurwerk met een gangreserve van liefst 80 uur. De zachtroze leren band matcht perfect met de nachtblauwe wijzerplaat, waarop de cijfers perfect en duidelijk afleesbaar zijn.

 


 

Montblanc voor haar én hem

Ook Montblanc denkt met Valentijnsdag aan zowel haar als hem. Voor ‘haar’ is de Bohème Day & Night 30 mm een perfecte combinatie van elegantie, stijl en functionaliteit. De wijzerplaat is voorzien van parelmoeren wolken en een dag- en nachtschijf die de dag aangeeft met behulp van verschillende tinten blauwe lucht. De combinatie van roségoud en diamanten als uurmarkeringen is adembenemend.

De Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Grey is een horloge voor de stijlvolle ‘hem’. Het is voorzien van een grijze wijzerplaat met gletsjerpatroon, geïnspireerd op de majestueuze Mer de Glace, een gletsjer aan de noordzijde van de Mont Blanc. Dit patroon is vervaardigd dankzij de speciale gratté-boisé-techniek. De roestvrijstalen kast meet 41mm, heeft een uni directionele tweekleurige keramische ring en een verwisselbare roestvrijstalen band.

 


 

Centrix Automatic Diamonds

RADO’s Centrix Automatic Diamonds heeft een schitterende gepolijste roestvrijstalen kast voorzien van een roségoudkleurige PVD-coating. De kast meet 30,5 mm met daarin het automatische R582-uurwerk. De roségouden band is voorzien van witte high-tech keramische midden schakels. Een perfecte combinatie met de witte wijzerplaat die gefacetteerd is en met lak opgevuld zodat er een waar 3D-effect ontstaat. De echte blikvangers zijn natuurlijk de uurmarkeringen die bestaan uit twaalf diamantjes.

Met de Anatom Automatic van RADO maak je eigenlijk een klein stapje terug in de tijd. Niet zo gek ook, want het horloge maakte in 1983 zijn wereldpremière. Door het strakke design – én die fraaie cognacbruin slash rode wijzerplaat – doet dit horloge very eighties, maar ook very stylish aan. De Anatom Automatic heeft een zwarte matte hightech keramische lunette en wordt aangedreven door RADO’s R766-uurwerk met een gangreserve van liefst 72 uur.

 


 

Mooi rood is nooit lelijk

Dit bovenstaande moeten ze bij EBEL ook hebben gedacht. De Sport Classic Grande Luscious Red heeft namelijk een zeer in het oog springende rode galvanische wijzerplaat met netmotief. Ons inziens een perfect Valentijnsdagcadeau. De edelstalen kast meet 33mm en de uurmarkeringen op 3-, 6-, 9- en 12 uur zijn romeinse cijfers. De overige markeringen bestaan uit maar liefst acht diamanten. Er zijn slechts 50 exemplaren van dit model vervaardigd.

 


 

0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.