close

News

News

De ontwikkeling van de Chronograaf met Martin Green!

In deze video neemt Martin Green met jou alle belangrijke momenten van de Chronograaf door. Wat was de eerste chronograaf, wie produceerde het eerste polshorloge met chronograaf en wat was de eerste automatische chronograaf. Ga er voor zitten en kom er achter hoe het meest bekende chronograaf uurwerk de Valjoux 7750 nu eigenlijk ontstond en in welke horloges je dit uurwerk vindt.
read more
News

#20minutenover: Nederlandse horlogemerken

In deze eerste aflevering van: "Twintig minuten over" bespreken we met onze gast Martin Green waarom er zoveel Nederlandse horlogemerken zijn. Verder wat deze merken speciaal maakt en waarom ze bestaansrecht hebben. De in deze editie besproken merken: Staudt Twenthe, Grönefeld, Christiaan van der Klaauw, Van der Gang, Aevig, Holthinrichs, Schaftenaar en TWCO.
read more
News

Grönefeld donates an unique creation to Only Watch 2019

Only Watch has become quite an event in the watch world over the years. This biennial charity auction, of which 99% of its proceeds go to the fight of Duchenne muscular dystrophy, consists out of 'piece uniques' donated by some of the most esteemed names in watchmaking, with among them Patek Philippe, Piaget but also Grönefeld.
read more
Christiaan van der Klaauw De Librije
News

Jonnie Boer en de sterren

Jonnie Boer en de sterren Driesterren chef Jonnie Boer van De Librije is een unieke samenwerking aangegaan met het astronomische horloge huis Christiaan van der Klaauw. Het gelimiteerde resultaat van deze GAstronomische krachtenbundeling kunt u
read more
News

Maurice Lacroix Aikon Mercury: Vallende Wijzers!

Maurice Lacroix komt met een bijzondere mechanische complicatie die het mogelijk maakt dat de wijzers buiten de stand waarin deze afleesbaar zijn ontkoppelen van het uurwerk. Hierdoor lijken de wijzers los in het horloge te liggen. Draait u de pols naar u toe, dan koppelen de wijzers aan en kunt u de tijd op de normale manier aflezen. Hierbij is de tijdwaarneming uitsluitend zichtbaar voor de eigenaar!
read more