close

MeisterSinger was ook dit jaar weer present op de toonaangevende Inhorgenta-beurs in München. Het was dit jaar de 50ste keer dat deze beurs werd georganiseerd. Vanzelfsprekend was er een hoop moois van MeisterSinger te zien in München en 0024 zet één model specifiek in de spotlights: de gelimiteerde Edition Neo T1.

Het MeisterSinger model Neo is al tien jaar een succesvol model in de collectie. Het is een strak, slim en evenwichtig ontwerp en het mag zich met recht een moderne klassieker noemen. Maar natuurlijk is er hier meer aan de hand dan ‘gewoon’ een horloge. De T1 in de naam verwijst namelijk naar de bekende Volkswagen T1 bus.

Het unieke Edition Neo T1 horloge wordt vergezeld door een gedetailleerde VW T1 modelbus, een zogenaamde restomod. Beide modellen hebben in dit geval een update gekregen. Uiteraard zie je meteen de overeenkomsten in kleuren in zowel horloge als de bus. Beide delen niet alleen hetzelfde kleurenpalet, maar ook een combinatie van nostalgische esthetiek, gemixt met hedendaagse innovatie.

Net als de legendarische VW T1 Bus, die in deze versie is geherinterpreteerd en getuned is als een low-rider, is ook de Neo T1 editie een eerbetoon aan het klassieke ontwerp van vroeger. Uiteraard gecombineerd met de hedendaagse horlogetechnologie en moderne elementen. Voor het eerst heeft MeisterSinger de populaire Neo uitgerust met krasbestendig saffierglas. Deze upgrades voor de Neo T1 zullen ook bij toekomstige modellen worden doorgevoerd.

Een van de meest opvallende details van de MeisterSinger Edition Neo T1 is de lichtheid. More is less, zeg maar. Het horloge heeft zelfs geen datumvenster en is straight to the point. Erg cool is de bordeauxkleurige vintage leren band, die perfect past bij de rode uurcijfers op de platina grijze wijzerplaat. Het horloge wordt zoals gezegd geleverd met een T1 modelbus (schaal 1:18). Beide zijn een toonbeeld van retro coolness. De edelstalen kast meet 36 en daarin huist het automatische Sellita SW200-uurwerk met een gangreserve van 38 uur. Er zijn slechts honderd modellen vervaardigd!

Meer informatie vind je hier

Meer lezen over MeisterSinger doe je hier

Tags : MeisterSingerMeisterSinger Neo
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.